Oceniono kiszonki z traw produkowanych przez hodowców bydła na terenie Warmii. W pięcioletnich badaniach stwierdzono, że hodowcy bydła produkowali kiszonki głównie z traw o obniżonej wilgotności (około 56% zawartości wody). Stwierdzono wysoką ich jakość (ocena dobra) i wartość odżywczą.
Grass silages produced by the cattle breeding farmers in the region of Warmia were evaluated. During five year investigations it was found that the farmers produced mainly (87%) the silage from wilted grass (56% moisture content). High quality (good mark) and nutritive value of the silages were also stated.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00