Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena kiszonek z traw produkowanych w regionie warminskim

Tytuł:
Ocena kiszonek z traw produkowanych w regionie warminskim
Autorzy:
Rydzik, W
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/800865.pdf
Data publikacji:
1998
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
region Warminsko-Mazurski
kiszonki z traw
wartosc odzywcza
Warmia
jakosc
produkcja pasz
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1998, 462; 279-283
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Oceniono kiszonki z traw produkowanych przez hodowców bydła na terenie Warmii. W pięcioletnich badaniach stwierdzono, że hodowcy bydła produkowali kiszonki głównie z traw o obniżonej wilgotności (około 56% zawartości wody). Stwierdzono wysoką ich jakość (ocena dobra) i wartość odżywczą.

Grass silages produced by the cattle breeding farmers in the region of Warmia were evaluated. During five year investigations it was found that the farmers produced mainly (87%) the silage from wilted grass (56% moisture content). High quality (good mark) and nutritive value of the silages were also stated.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies