Wpływ kierunku siewu na plonowanie zbóż jarych i zawartość białka w ziarnie The impact of the direction of seeding on spring corn yields and the protein content in the grain
On excellent wheat complex soil, research was done on the impact of north-south and east-west direction of seeding on yields and the kernel protein content in six varieties of spring corn. The direction of seeding did not have an essential influence on the kernel yield. A tendency to higher yields from nort-south seeding was discovered. This direction had a favorable impact on the protein yield, causing a statistically proven increase in the protein yield. The kernel from grain seeded north-south was marked by a higher protein content, in comparison to east-west seeding, by an average of 0,08-0,84%. The highest yields were obtained by Farys oats and Henika wheat among the varieties cutivated, while the weakest yield was obtained by Ars barley.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00