Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw cech osobniczych cielat na wybrane parametry procesu ssania. cz.I. Maksymalna wartosc podcisnienia

Tytuł:
Wplyw cech osobniczych cielat na wybrane parametry procesu ssania. cz.I. Maksymalna wartosc podcisnienia
Autorzy:
Juszka, H
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/799773.pdf
Data publikacji:
1992
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
cechy osobnicze
podcisnienie
ssanie
cieleta
wartosc podcisnienia
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1992, 403; 145-150
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This study concerns hypotension as a basic parameter of the suckling process in the calf. A total of 696 calves were examined. Statistical calculations of the least sguares method according to W.P. Harvey (1987). In the cognitive aspect of this study the offect of some selected specific traits of the calves on the maximum walue of hypotension during sukling. However in the utilitarian aspect the study results were referred to the technique of mechanical milking.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies