Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw powloki ochronnej i srednicy elementu uszkadzajacego na powstawanie mechanicznych uszkodzen bulw ziemniaka

Tytuł:
Wplyw powloki ochronnej i srednicy elementu uszkadzajacego na powstawanie mechanicznych uszkodzen bulw ziemniaka
Autorzy:
Marks, N
Lynda, S.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/798023.pdf
Data publikacji:
1992
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
powloka ochronna
ziemniaki
maszyny zbierajace
uszkodzenia mechaniczne
stopien przylegania
bulwy
srednica
zbior mechaniczny
prety przenosnika
przenosnik pretowy
zespoly robocze
wskazniki
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1992, 403; 181-188
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The above work solves the problem of the influence of the diameter of a damaging element (rod), protective coating and degree of its adhesion on the formation of mechanical wounds in potatoe bulbs, expressed in an index of mass wounds (W). Two diameters of rods (10 mm and 12 mm), igelite coating of 2 mm thickness, two degrees of coating adhesion to the rod and five varieties of potatoe (Darga, Fauna, Irga, Jagoda, Mila) - were taken for the experiment. The analysis proved essential influence of tested elements on the size of bulb wounds.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies