Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza energetyczno-ekonomiczna uprawy wybranych warzyw gruntowych

Tytuł:
Analiza energetyczno-ekonomiczna uprawy wybranych warzyw gruntowych
Autorzy:
Borcz, J
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/797144.pdf
Data publikacji:
1992
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
uprawa roslin
warzywa gruntowe
koszty produkcji
naklady energetyczne
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1992, 403; 117-123
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
On the basis of investigations carried out on 33 individual farms of Cracow voivodship economic and energetistic analysis of growing field vegetables has been done. Investigations were carried out on farms of the area from 0,42 ha to 8,5 ha of arable land. Following vegetables were analysed: late white cabbage, summer cauliflower, cucumber, lettuce. The above work presents production characteristics of investigated farms, structure of energetistic expenditure and structure of production costs. Field vegatable growing is characterized by great scattering of production, low level of mechanization and great expenditure of human labour.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies