Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ nawożenia azotowego na plon i skład botaniczny runi mieszanki Lolium perenne/Trifolium repens

Tytuł:
Wpływ nawożenia azotowego na plon i skład botaniczny runi mieszanki Lolium perenne/Trifolium repens
The effect of nitrogen fertilization on yield and botanical composition of meadow sward of mixture Lolium perenne/Trifolium repens
Autorzy:
Grzegorczyk, S.
Olszewska, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/797028.pdf
Data publikacji:
1997
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
nawozenie azotem
dawki nawozowe
mieszanki traw z motylkowymi
Lolium perenne
Trifolium repens
sklad botaniczny
plonowanie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1997, 439
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Lolium perenne cv. Argona sown in pure sowing and in mixture with Trifolium repens cv. Anda in 50% share of each component was studied in the condition of three level of nitrogen (N): 0,60 and 120 kg per ha. It was shown that effects of increasing nitrogen rates the percentage of Trifolium repens whereas the share of Lolium perenne was increased. Mixture Lolium perenne/Trifolium repens gave higher yield than Lolium perenne in pure sowing and furthermore yield of mixture was higher when nitrogen fertilizers were not used.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies