Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Chlodzenie wybranych wyrobow przemyslu miesnego w cyklicznym, zanurzeniowo-odparowujacym rezimie

Tytuł:
Chlodzenie wybranych wyrobow przemyslu miesnego w cyklicznym, zanurzeniowo-odparowujacym rezimie
Autorzy:
Kornaraki, W
Przybylski, L
Gajda, S
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/795420.pdf
Data publikacji:
1996
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
rezim zanurzeniowo-odparowujacy
przemysl spozywczy
obrobka termiczna
przemysl miesny
wedliny
schladzanie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1996, 430; 193-198
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wyniki badań eksperymentalnych nad intensyfikacją procesu schładzania kiełbas gotowanych. Zaproponowano nową metodę obróbki termicznej, polegającej na cyklicznym zanurzaniu wyrobu w wodzie a następnie omywaniu go strumieniem powietrza. Zastosowanie tej metody pozwala na znaczne skrócenie czasu schładzania przy utrzymaniu wysokiej jakości wyrobu.

The paper presents the results of the experimental research on the intensifying of the cooling of pre-cooked sausages. A new method of thermal treatment has been proposed; namely, repeated submersion of the product in water and then exposing it to a jet of air. The method allows the cooling time to be reduced considerably, with no harm to the high quality of the product.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies