- Tytuł:
-
The physicochemical evaluation of oils used for frying chips in the aspect of biofuel production
Fizykochemiczna ocena olejow uzywanych do smazenia frytek w aspekcie produkcji biopaliw - Autorzy:
-
Maniak, B.
Kuna-Broniowska, I.
Piekarski, W.
Szmigielski, M.
Zdybel, B.
Sagan, A. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/792955.pdf
- Data publikacji:
- 2012
- Wydawca:
- Komisja Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa
- Tematy:
-
plant oil
rapeseed oil
sunflower oil
frying food
potato chips
household condition
industrial condition
physicochemical evaluation
biofuel production
acid number
peroxide number
photometric colour index
variance analysis
oxidation product
degradation - Źródło:
-
Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa; 2012, 12, 2
1641-7739 - Język:
- angielski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł