Dithiocarbamates are one of the major fungicide groups used to protect
crops from
fungal diseases. The data
on dithiocarbamates res
idues in apples were
collected
during the years
2009
-
2012. The method used to determine dithiocarbamates in food involves the analysis of carbon disulfide
generated during hydrolysis of the compounds found in the sample.
A total of
3955 samples of apples
were tested
.
Dithiocarbamate residues detected i
n the samples analyzed in this
study
we
re
at
low levels
,
and
there wasn’t
any
sample
in which
the maximum
residue level (MRLs)
of
dithiocarbamat
es
exceed
ed
the
legal value
.
It was noted
that 20
% of tested apples had detectable
level of dithiocarbamate
s
residue, which
is
comparable
with the results
obtained in other European
countries
.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00