Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zmiany zawartości witaminy C w czasie przechowywania dwóch odmian kapusty brukselskiej Ajax F1 i Louis F1

Tytuł:
Zmiany zawartości witaminy C w czasie przechowywania dwóch odmian kapusty brukselskiej Ajax F1 i Louis F1
Changes in vitamin C content during storage of two cultivars of brussels sprout Ajax F1 and Louis F1
Autorzy:
Sikorska-Zimny, K.
Badelek, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/791212.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Instytut Ogrodnictwa
Tematy:
witamina C
zawartosc witaminy C
kapusta brukselska
odmiany roslin
kapusta brukselska Ajax F1
kapusta brukselska Louis F1
przechowywanie
warunki przechowywania
Źródło:
Zeszyty Naukowe Instytutu Ogrodnictwa; 2014, 22
2300-5882
2391-8969
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Changes of vitamin C content in two Brussels sprout cultivars (‘Ajax F1’ and ‘Louis F1’) during 12 weeks storage have been studied. Vegetables have been stored at −1.5 °C; 0 °C; 5 °C in normal atmosphere and at temp. 0 °C in controlled atmosphere (atmosphere gas content 7% CO2 – 2% O2 and 4% CO2 – 2% O2). After 12 weeks of storage the highest amount of vitamin C have been determined in Brussels sprout cultivar ‘Ajax F1’ (53.16 mg·100 g-1) stored at temp. −1.5 °C, the least amount of vitamin C have been determined in ‘Louis F1’ cultivar stored at temp. 5 °C (11.64 mg·100 g-1).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies