Wpływ nanokoloidów srebra i miedzi oraz nadtlenku wodoru na niektóre patogeny grzybowe warzyw The influence of nano-silver, nano-copper and hydrogen peroxide on vegetable pathogens
Silver nanoparticles used in concentration 100 ppm inhibited S. sclerotiorum development on fresh cut carrot. The best results were obtained for nano-silver with diameter 8 nm (when the spraying was done twice: before and after fungus inoculation). Nano-copper and mixture of nano-silver and nano-copper did not affect the disease development. It was found that none of used nanopar-ticles (nano-silver, nano-copper, and mixture of nano-silver and nano-copper) inhibited B. cinerea mycelium growth on fresh cut cabbage and fresh cut onion. Huwa-San TR50 appeared to be effective against S. sclerotiorum if the pathogen inoculation was done after two and three days of vegetable spraying. Huwa-San did not influence on B. cinerea growth on cabbage and onion.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00