Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Preface

Tytuł:
Preface
Autorzy:
Gabryś-Barker, Danuta
Wojtaszek, Adam
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/783145.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego
Źródło:
Theory and Practice of Second Language Acquisition; 2016, 2, 1
2450-5455
2451-2125
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The present issue consists of articles in various areas of SLA and also research in multilingualism. The thematic spread starts with the text related to the sociolinguistic variable of age: "The Age Factor in the Foreign Language Class: What Do Learners Think?" by Simone E. Pfenninger and David Singleton, followed by a study of non-native speaker e-mail communication (Jan Pikhart) and another paper addressing a sociolinguistic variable: "Do Girls Have All the Fun? Anxiety and Enjoyment in the Foreign Language Classroom by Jean-Marc Dewaele et al. The second group of articles begins with the text addressing the issues of multilingualism: "Multilingual Processing Phenomena in Learners of Portuguese as a Third or Additional Language" by Teresa M. Włosowicz, followed by a study of code-switching practices among immigrants in the UK by Katarzyna Ożańska-Ponikwia. The final paper by Beata Grymska represents a more theoretically-oriented perspective delving into the theoretical conceptualizations of language aptitude.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies