Yerba mate is a source of biologically active substances. The aim was to determine whether the place of origin
of Yerba and the brewing method have any influence on the levels of Ca, Mg and Fe and antioxidant activity of
infusions. Samples were steeped in cold water (25o
C) and hot water (three consecutive infusions with 85o
C water).
Infusions had a high antioxidant activity and high Mg level. The levels of elements and the antioxidant activity were
influenced by the brewing method. There were no significant differences in the examined parameters depending
on the country of origin. The results on the levels of elements and the antioxidant activity indicate that the most
efficient brewing method was infusion in hot water. The highest levels of elements were found in first infusions,
with the highest antioxidant activity in the third infusions.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00