Optimized, effective and efficient methodology has been determined in this research work for the recovery of starch from potatoes. Potato starch extraction experimental results have been utilized for the parametric optimization study by using different statistical techniques. In this research work, starch extraction was conducted by employing cellulase enzyme. Response surface methodology (RSM) was put to use to perform statistical analysis to get optimum results. Five-level central composite design (CCD) consisting of three parameters was implemented to investigate the effect of enzyme concentration, contact time and broth dilution. Experiment results revealed that increment in enzyme concentration and contact time enhanced the starch recovery while dilution showed the inverse relation on the recovery of starch. Optimum starch recovery was achieved upto 89% when enzyme concentration (0.5 g/100 g) of potato meal was diluted with 10 mL of water and mixed for 4 h at 45°C.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00