Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Synthesis of the cross-linked humic acid supporting palladium catalyst and its catalytic properties for Heck reaction

Tytuł:
Synthesis of the cross-linked humic acid supporting palladium catalyst and its catalytic properties for Heck reaction
Autorzy:
Xu, Q.
Shi, W.
Cui, Y.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/779729.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydawnictwo Uczelniane ZUT w Szczecinie
Tematy:
kwasy humusowe
epichlorohydryna
reakcja Hecka
humic acid
epichlorohydrin
supporting palladium catalyst
Heck reaction
Źródło:
Polish Journal of Chemical Technology; 2012, 14, 2; 75-79
1509-8117
1899-4741
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Cross-linked humic acid supporting palladium (CL-HA-Pd) catalyst was prepared readily and characterized by infrared analysis (IR) and thermogravimetric analysis (TG). The catalyst could catalyze the Heck reaction of aryl halide or substituted aryl halide with vinyl compounds in N2 atmosphere; the yields were above 95%. The catalyst could be recovered and reused 7 times with the Heck reaction of iodobenzene with acrylic acid, and the yield was above 75.6%. The results showed that the catalyst had high catalytic activity even at low temperature of 62°C or with a small amount of the catalyst.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies