Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Selection and comparison of equipment for deagglomeration processes

Tytuł:
Selection and comparison of equipment for deagglomeration processes
Autorzy:
Bałdyga, J.
Malik, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/779190.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydawnictwo Uczelniane ZUT w Szczecinie
Tematy:
agregat
aglomerat
deaglomeracja
dezintegracja
zawiesina
aggregates
agglomerates
deagglomeration
disintegration
suspension
Źródło:
Polish Journal of Chemical Technology; 2009, 11, 2; 6-12
1509-8117
1899-4741
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The unique properties of nanoparticles and nanoparticle clusters show high potential for nanomaterials to be formulated into numerous products. In this paper, nanosuspensions are formulated by braking up agglomerates in high-shear flows. The flows are generated in the specific equipment, and this paper serves as a guide for equipment selection based on mechanistic modelling. A general model based on the power input to the system is formulated to model agglomerate disintegration in different types of equipment including stirred tanks, the rotor-stator disintegrators, the high-pressure nozzle systems and bead mills. The results of computations based on the rate of energy dissipation are presented in terms of the specific energy input, which is typical of industrial applications. In the considered deagglomeration devices the stresses are generated due to various mechanisms including the effects of hydrodynamic stresses, cavitation and bead collisions. The model includes the effects of agglomerate structure on the suspension viscosity. The results of the simulations are compared with the experimental data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies