Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The study of glycerol-based fermentation and broth downstream by nanofiltration

Tytuł:
The study of glycerol-based fermentation and broth downstream by nanofiltration
Autorzy:
Gryta, Marek
Markowska-Szczupak, Agata
Grzechulska-Damszel, Joanna
Bastrzyk, Justyna
Waszak, Marta
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/778968.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydawnictwo Uczelniane ZUT w Szczecinie
Tematy:
glycerol fermentation
1,3-propanediol
nanofiltration
Citrobacter freundii
Źródło:
Polish Journal of Chemical Technology; 2014, 16, 4; 117-122
1509-8117
1899-4741
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this work, the glycerol fermentation was carried out using Citrobacter freundii bacteria. The influence of glycerol and metabolites concentrations, and the pH changes on the efficiency of 1,3-propanediol production, during batch and fed-batch processes, was presented. The nanofiltration was used for the separation of obtained post-fermentation solutions. The resulted 1,3-PD solutions were significantly desalted, which may facilitate further downstream processes during 1,3-PD production.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies