Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modelling of the gas combustion process

Tytuł:
Modelling of the gas combustion process
Autorzy:
Baczyńska, T.
Głowiński, J.
Hałat, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/778665.pdf
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydawnictwo Uczelniane ZUT w Szczecinie
Tematy:
gaz palny
prędkość spalania
szybkość narastania ciśnienia
flammable gas
burning velocity
rate of pressure rise
deflagration index
Źródło:
Polish Journal of Chemical Technology; 2008, 10, 1; 15-18
1509-8117
1899-4741
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper reports on a procedure which leads to the assessment of the K(G) values without the need of determining the maximal rate of pressure rise by experiments. A simulation is proposed of the combustion process in its simplest form, i.e. one-dimensional propagation of the flame. Such simulation enables the burning velocity S(u) to be assessed. Knowing the S(u) values for different compositions of the flammable mixture makes it possible to determine the S(u,max) value. Once the correlation between S(u,max) and K(G) has been established, this will enable us to assign an appropriate value of K(G) to that of the maximal burning velocity. An example of such a correlation is given. It refers to flammable mixtures of a comparatively low burning velocity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies