Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Taste and Smell in Acanthamoeba Feeding

Tytuł:
Taste and Smell in Acanthamoeba Feeding
Autorzy:
KHAN, Naveed Ahmed
IQBAL, Junaid
SIDDIQUI, Ruqaiyyah
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/763505.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Uniwersytet Jagielloński. Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Tematy:
Acanthamoeba, chemoreception, protist, model organism
Źródło:
Acta Protozoologica; 2014, 53, 2
1689-0027
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The ability to detect food in the environment is an essential function among all living organisms and must have arisen at the beginning of life. The anatomical, morphological and molecular features involved in taste and smell may differ among disparate groups, but the principle of chemoreception is conserved. Here we debate the sense of taste and smell in the feeding behaviour of the unicellular protist, Acanthamoeba.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies