Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Charakterystyka florystyczna, wartość przyrodnicza i użytkowa śródleśnych użytków zielonych w strefie buforowej Jeziora Uniemino

Tytuł:
Charakterystyka florystyczna, wartość przyrodnicza i użytkowa śródleśnych użytków zielonych w strefie buforowej Jeziora Uniemino
Floristic characteristic and natural and useful value of forest grassland in the buffer zone of the lake Uniemino
Autorzy:
Lazar, E.
Smolka, M.
Kirkiewicz, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/75554.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Łąkarskie
Źródło:
Łąkarstwo w Polsce; 2015, 18
1506-5162
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents the results of research on 6 objects located in the buffer zone of the lake Uniemino. The soils were characterised by similar moisture and quite varied floristic composition. Communities of Lupinus polyphyllus, Phleum pratense, Holcus lanatus and Arrhenatherum elatius were formed on soils with the highest moisture (5.54–6.26), and communities of Agrostis capillaris, Luzula campestris and Phleum pratense on soils with slightly lower moisture (4.84–5.43). Low content of macro- and micronutrients in the soil was reflected in the chemical composition of plant samples. The concentration of elements in the analysed samples was lower than that estimated for good fodder.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies