Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The quality of the machined surface in the drilling process laminated chipboard

Tytuł:
The quality of the machined surface in the drilling process laminated chipboard
Jakość powierzchni obrobionej w procesie wiercenia płyty wiórowej laminowanej
Autorzy:
Zielinska-Szwajka, J.
Szwajka, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/7505.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Annals of Warsaw University of Life Sciences - SGGW. Forestry and Wood Technology; 2014, 88
1898-5912
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The quality of the machined surface in the drilling process laminated chipboard. In this study trials were made eighteen durability tools for different values of the parameters analyzed cut. Based on the results obtained from the study, the influence of selected parameters on the cutting surface quality. Proposed mathematical models using ANOVA, allowing to estimate the surface quality in the test cutting process.The quality of the machined surface in the drilling process laminated chipboard. In this study trials were made eighteen durability tools for different values of the parameters analyzed cut. Based on the results obtained from the study, the influence of selected parameters on the cutting surface quality. Proposed mathematical models using ANOVA, allowing to estimate the surface quality in the test cutting process.

Jakość powierzchni obrobionej w procesie wiercenia płyty wiórowej laminowanej. W przeprowadzonych badaniach wykonano osiemnaście prób trwałościowych narzędzia dla różnych wartości analizowanych parametrów skrawania. Na podstawie wyników uzyskanych z przeprowadzonych badań określono wpływ wybranych parametrów skrawania na jakość powierzchni obrobionej. Zaproponowano modele matematyczne, wykorzystując analizę wariancji ANOVA, pozwalające oszacować jakość powierzchni obrobionej w badanym procesie skrawania.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies