Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characteristic of Tuber spp. localities in natural stands with emphasis on plant species composition

Tytuł:
Characteristic of Tuber spp. localities in natural stands with emphasis on plant species composition
Autorzy:
Hilszczanska, D.
Rosa-Gruszecka, A.
Szmidla, H.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/67164.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Botaniczne
Źródło:
Acta Mycologica; 2014, 49, 2
0001-625X
2353-074X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Fungi belonging to the genus Tuber establish ectomycorrhizal symbioses with shrubs, trees and some herbaceous plants. Some Tuber species, for example, T. melanosporum, T. magnatum, T. aestivum are economically important because they produce edible fruiting bodies with a distinctive taste and flavor. Our concept of truffle ecophysiology is dominated by the symbiosis with deciduous hosts, such as: Quercus spp., Fagus sylvatica, Castanea sativa, Corylus spp., Carpinus betulus, Ostrya carpinifolia, Betula verrucosa, and Tilia spp., whereas the real range of hosts in nature seems to be much wider. Moreover, interactions between Tuber mycelium and plant community could be more complex than just forming the ectomycorrhizal symbiosis. Here we show our inventory of plants and soils at six truffle’ sites in the southern part of Poland (Nida Basin and Przedbórz Upland). The aim of this study was to widen our understanding of ecological factors affecting Tuber spp., in the context of pioneering stage of research on truffles in Poland. We hope our findings will have a practical application and will help to choose suitable soils for truffle orchards.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies