Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Management of soil-borne diseases of organic vegetables

Tytuł:
Management of soil-borne diseases of organic vegetables
Autorzy:
Shafique, H.A.
Sultana, V.
Ehteshamul-Haque, S.
Athar, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/66619.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
management
soil-borne disease
vegetable
organic agriculture
control
biological antagonist
organic manure
seaweed
Źródło:
Journal of Plant Protection Research; 2016, 56, 3
1427-4345
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
With the rising awareness of the adverse effects of chemical pesticides, people are looking for organically grown vegetables. Consumers are increasingly choosing organic foods due to the perception that they are healthier than those conventionally grown. Vegetable crops are vulnerable to a range of pathogenic organisms that reduce yield by killing the plant or damaging the product, thus making it unmarketable. Soil-borne diseases are among the major factors contributing to low yields of organic produce. Apart from chemical pesticides there are several methods that can be used to protect crops from soil-borne pathogens. These include the introduction of biocontrol agents against soil-borne plant pathogens, plants with therapeutic effects and organic soil amendments that stimulate antagonistic activities of microorganisms to soil-borne diseases. The decomposition of organic matter in soil also results in the accumulation of specific compounds that may be antifungal or nematicidal. With the growing interest in organic vegetables, it is necessary to find non chemical means of plant disease control. This review describes the impact of soil-borne diseases on organic vegetables and methods used for their control.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies