Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Inhibition of Digestive α-Amylases from Chilo Suppressalis Walker (Lepidoptera: Crambidae) by a Proteinaceous Extract of Citrullus Colocynthis L. (Cucurbitaceae)

Tytuł:
Inhibition of Digestive α-Amylases from Chilo Suppressalis Walker (Lepidoptera: Crambidae) by a Proteinaceous Extract of Citrullus Colocynthis L. (Cucurbitaceae)
Autorzy:
Valizadeh, B.
Zibaee, A.
Sendi, J.J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/66335.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Źródło:
Journal of Plant Protection Research; 2013, 53, 3
1427-4345
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The striped rice-stem borer, Chilo suppressalis (Walker) is one of the most important pest of rice worldwide. In this study, a proteinaceous extract from Citrullus colocynthis L. shows various degrees of inhibition to digestive α-amylases of C. suppressalis. Digestive α-amylases of larvae were inhibited by different concentrations (approximately 50%) of C. colocynthis amylase inhibitor (CCAI). One of the isozymes totally disappeared and the sharpness of another decreased on native-PAGE electrophoresis. The pH dependency of inhibition revealed that the enzyme was inhibited in a wide range of pH from 7-10, and the optimal pH of the enzyme occurred in lepidopteran larvae. The highest inhibition of α-amylase by CCAI was observed at 25°C; the temperature near the optimal temperature of amylolytic activity. A time-course experiment demonstrated that enzymatic activity was the highest, 30 min after the onset of the experiment, when the highest inhibition occurred. The enzyme kinetic studies using Lineweaver-Burk analysis, revealed a mixed inhibition of CCAI on α-amylase activity. The current study is the first basic one using α-amylase inhibitor against C. suppressalis. This study opens the way for transgenic rice varieties containing inhibitors.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies