Tomato (Solanum lycopersicum L.) is attacked by Pseudomonas syringae pv. tomato causing heavy damage to the crops. The
present study focused on the application of aqueous fruit extracts of neem (Azadirachta indica L.) on a single node of aseptically raised
tomato plants. Observations were done, and the changes in the activity and isoenzyme profile of polyphenol oxidase (PPO) and lysozyme,
both at the site of treatment as well as away from it, were noted. The results demonstrate that neem extract could significantly
induce the activities of both the enzymes as well as upregulate the de novo expression of additional PPO isoenzymes. Induction of
systemic acquired resistance (SAR) by natural plant extracts is a potent eco-friendly crop protection method.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00