Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Recenzja książki: Gargiliusz, Lekarstwa z owoców i warzyw, przełożyła Tatiana Krynicka, ISKŚIO UWr, Wrocław 2016, (Seria Biblioteka Antyczna), ss. 172

Tytuł:
Recenzja książki: Gargiliusz, Lekarstwa z owoców i warzyw, przełożyła Tatiana Krynicka, ISKŚIO UWr, Wrocław 2016, (Seria Biblioteka Antyczna), ss. 172
Book Review: Gargiliusz, Lekarstwa z owoców i warzyw, przełożyła Tatiana Krynicka, ISKŚIO UWr, Wrocław 2016, (Series Biblioteka Antyczna), pp. 172
Autorzy:
Stuligrosz, Magdalena
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/648712.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Uniwersytet Łódzki. Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Tematy:
Gargilius
medical treatise
plants
fruits
Źródło:
Collectanea Philologica; 2018, 21; 159-164
1733-0319
2353-0901
Język:
polski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The first Polish translation of Gargilius Martialis’ treatise Medicinae de holeribus et pomis (Medicines from Fruits and Vegetables) was published in 2016 by Tatiana Krynicka. The translation is accompanied by a valuable commentary which provides the reader with rich information on botanical, medical and dietetic issues, and shows how the 3rd-century Roman author drawn on his literary sources and how he was referred to by late antique writers.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies