Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Pałeczki Campylobacter jako zagrożenie w produkcji żywności

Tytuł:
Pałeczki Campylobacter jako zagrożenie w produkcji żywności
Autorzy:
Satowska, Agata
Czerwiński, Jakub
Ossowski, Mateusz
Wlazło, Łukasz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/624658.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Tematy:
Campylobacter, campylobacteriosis, infections, epidemiology
Campylobacter, kampylobakterioza, zakażenia, epidemiologia
Źródło:
Teka Komisji Politologii i Stosunków Międzynarodowych; 2019, 14, 1
1896-8279
Język:
polski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the study was to analyze the incidence of infections caused by Campylobacter and to consider the possibilities of actions to prevent them. Literature review of available research results allowed to determine the proportion of Campylobacter bacteria in gastrointestinal infections and indication of it as a potential threat to the health of the population.

Celem pracy było przeanalizowanie częstości występowania zakażeń wywołanychprzez pałeczki Campylobacter oraz rozpatrzenie możliwości działań zapobiegających zarażeniom. Przegląd piśmiennictwa dostępnych wyników badań pozwolił na określenie udziału bakterii Campylobacter w zakażeniach przewodu pokarmowego oraz wskazanie jej jako potencjalnego zagrożenia dla zdrowia populacji.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies