Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Interferencias Morfosintácticas en la Producción Escrita de Estudiantes Hispanistas Polacos

Tytuł:
Interferencias Morfosintácticas en la Producción Escrita de Estudiantes Hispanistas Polacos
Autorzy:
Niestorowicz, Tomasz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/605818.pdf
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Tematy:
morphological interference
errors
Źródło:
Lublin Studies in Modern Languages and Literature; 2008, 32; 273-281
0137-4699
Język:
hiszpański
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
One of the main fields of studies within the framework of second language teaching methodology is an analysis of linguistic errors which constitute characteristic phenomenon of different stages throughout the teaching process. Although an error is a systematic deviation from the linguistic norm, it also seems to be an essential step in the second language acquisition. The main aim of this article is to present and analyse the most frequent errors occurring in essays written by Polish students. The analysis concentrates on morphosyntacic errors, since morphosyntax can be considered an area in which the greatest difficulties are to be noticed. The author describes and analyses errors in two problematic areas, namely in the use of articles and past tenses.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies