Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

GROWTH IN EXPATRIATE EFFICIENCY: OVERCOMING DIFFICULTIES

Tytuł:
GROWTH IN EXPATRIATE EFFICIENCY: OVERCOMING DIFFICULTIES
Wzrost efektywności expatów – przezwyciężanie trudności
Autorzy:
Szwiec, Pawel
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/599264.pdf
Data publikacji:
2009-10-15
Wydawca:
Instytut Pracy i Spraw Socjalnych
Tematy:
CULTURAL ADAPTATION
CULTURAL DIFFERENCES
EXPATRIATE
INTERNATIONAL WORKER'S MANAGEMENT
Źródło:
Zarządzanie Zasobami Ludzkimi; 2009, 5(70); 27-38
1641-0874
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In our globalizing world, the matter of international worker management is becoming more and more important. An international worker is a person who is sent to work in an organization that is located abroad, where that person spends at least one year. Such people come up against many problems connected with cultural differences in the new workplace. Management practice mainly uses selection oriented at attracting people with qualities facilitating cultural adaptation and cross-cultural training in order to limit these problems. The article discusses application of these two practices. Specifically, problems relating to individual traits useful in efficient work by international workers, cultural adaptation, and various kinds of cross-cultural training and its methods are described.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies