Tartary buckwheat seed and especially its sprouts are rich in D-chiroinositol (DCI). The research was to evaluate when
DCI was most accumulated in tartary buckwheat sprouts. In addition, we explored the activity and expression pattern of
α-galactosidase during tartary buckwheat seed germination. The results showed that DCI contents steadily increased at
early stage of germination and reached the highest level of 33.42 μg/seed at 24 h during the 72 h trail. However, the total
fagopyritol contents sharply decreased from 214.6 μg/seed to 46 μg/seed at the end of the germination. The activity of acid
α-galactosidase increased gradually to the peak of 0.36 nkat/seed at 24 h after the primed seed imbibition. We cloned the
gene fragment of α-galactosidase in tartary buckwheat for the first time. The deduced amino acid sequence is 93% identical
to that of P. vulgaris. The quantitative PCR result of gene expression pattern was consistent with its enzyme activity during
seed germination.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00