Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of polysaccharides content in fruit bodies and their antimicrobial activity of four Ganoderma lucidum (W Curt.: Fr.) P. Karst. strains cultivated on different wood type substrates

Tytuł:
Evaluation of polysaccharides content in fruit bodies and their antimicrobial activity of four Ganoderma lucidum (W Curt.: Fr.) P. Karst. strains cultivated on different wood type substrates
Autorzy:
Skalicka-Wozniak, K.
Szypowski, J.
Los, R.
Siwulski, M.
Sobieralski, K.
Glowniak, K.
Malm, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/59103.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Botaniczne
Tematy:
polysaccharide content
fruit body
antimicrobial activity
Ganoderma lucidum
mushroom
wood
substrate type
extraction
antibacterial activity
Źródło:
Acta Societatis Botanicorum Poloniae; 2012, 81, 1
0001-6977
2083-9480
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Quantitative determination of polysaccharides in Ganoderma lucidum fruit bodies from different sawdust cultivation substrates and their antibacterial activity was done. Thirty six samples were analyzed. Four strains of Ganoderma lucidum (GL01, GL02, GL03 and GL04) were cultivated on the growth substrates of three different sawdust types: birch (Bo), maple (Kl) or alder (Ol) amended with wheat bran in three different concentrations: 10, 20 and 30% (w/w). Even though the richest in polysaccharides was GL01 strain, the highest yields of the polysaccharides were determined in GL04Kl3 sample and was 112.82 mg/g of dry weight. The antibacterial activity of polysaccharides was determined in vitro using micro-dilution broth method. The panel of eight reference bacterial strains was used. All the polysaccharide samples tested showed the broad spectrum and the moderate antibacterial activity. Micrococcus luteus ATCC 10240 strain was the most sensitive with MIC (minimal inhibitory concentration) = 0.63 − 1.25 mg/mL.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies