Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Phenolic acids in Crithmum maritimum L. (Apiaceae) after Tytanit fertilization

Tytuł:
Phenolic acids in Crithmum maritimum L. (Apiaceae) after Tytanit fertilization
Autorzy:
Bartnik, M.
Wierzchowska-Renke, K.
Glowniak, P.
Glowniak, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/59084.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Botaniczne
Źródło:
Acta Societatis Botanicorum Poloniae; 2017, 86, 3
0001-6977
2083-9480
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Aerial parts and roots of Crithmum maritimum L. fertilized with Tytanit were investigated on the presence of phenolic acids (PhAs). Cinnamic and benzoic acid derivatives were quantified by use of validated RP-HPLC/DAD method. The amount of PhAs in fertilized plants (T) was higher than in control (C) plants (in the aerial parts: 2.16 mg/g and 1.28 mg/g dry weight, respectively, and in roots: 4.05 mg/g and 2.78 mg/g dry weight, respectively). The predominant PhA was the caffeic acid (83.2–94.2% of the total PhAs). After Tytanit treatment, amount of the caffeic acid rose from 667.41 μg/g in C to 1463.83 μg/g dry weight in the aerial parts of T, and in roots from 2251.74 μg/g in C to 3451.86 μg/g dry weight in T. Tytanit had also influence on the qualitative composition of PhAs; in extracts from aerial parts, some of PhAs (ferulic, chlorogenic, and syringic acids), absent in control, appeared after fertilization.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies