Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Prasa tradycyjna i cyfrowa. Wybrane zagadnienia

Tytuł:
Prasa tradycyjna i cyfrowa. Wybrane zagadnienia
Autorzy:
Podkański, Wiesław
Wojtaś, Jacek
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/583727.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Tematy:
prasa
prawo prasowe
prawo autorskie
kolportaż
Internet
Źródło:
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu; 2017, 501; 200-214
1899-3192
Język:
polski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Powszechnie uważa się, że prasa, w szczególności prasa drukowana, umiera. Nie jest to jednak prawda. Zasięg czytelnictwa nigdy nie był tak duży. Zmienia się zachowanie odbiorców – czytelników, którzy coraz częściej sięgają po tytuły w wersji cyfrowej. Prasa uznawana jest przez konsumentów za najbardziej wartościowe źródło informacji. Czytelnicy skłonni są coraz częściej czytać treści prasowe na nowych nośnikach, ale raczej nie chcą za to płacić. Pojawienie się nowych form przekazu ma także negatywne skutki – powstało wiele podmiotów, które swój model biznesowy oparły na dystrybucji treści sfinansowanych przez wydawców. Z tego użytku wydawcy nie otrzymują żadnego wynagrodzenia ani rekompensat. Piractwo nigdy wcześniej nie było tak powszechne, a przepisy prawa nadużywane i nadinterpretowywane w celu legitymizacji tego typu działań.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies