The effect of mannose on nitrate uptake was investigated by a new non-invasive technique. Under normal condition, nitrate uptake by wheat (Triticum aestivum L.) roots was about 1-7 µmol gfwt-1 h-1. After the addition of 10 mM mannose, net nitrate influx by wheat roots started to decrease and reached a new steady state at -40 ±50% of the control value after 73 min. After mannose supplied for 2 h, its removal caused net nitrate influx to be recovered to an original rate. Therefore, the inhibition of mannose on nitrate uptake is not due to the onset of programmed cell death because it starts too rapidly and it is reversible, however, it is probably due to Pi and consequent ATP depletion.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00