THE ISSUES ON RESTRUCTURING OF UKRAINIAN FOOD INDUSTRY ENTERPRISES ZAGADNIENIA RESTRUKTURYZACJI UKRAIŃSKICH PRZEDSIĘBIORSTW W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM ВОПРОСЫ РЕСТРУКТУРИЗАЦИИ УКРАИНСКИХ ПРЕДПРИЯТИЙ ПИЩЕВОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ
W opracowaniu poruszone zostały kwestie restrukturyzacji przedsiębiorstw, uzasadniono zastosowanie niezbędnych zmian w stanie i strukturze organizacji. Zostały przedstawione główne rodzaje procesów restrukturyzacji, które stosowane są w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego. Uzasadniono cele restrukturyzacji podmiotów przemysłu spożywczego na Ukrainie, która prowadzić powinna do poprawy jego konkurencyjności i efektywności gospodarczej. Na podstawie oceny skuteczności programów restrukturyzacji przedsiębiorstw zostały zidentyfikowano perspektywy ich funkcjonowania w otoczeniu rynkowym. Przedstawiono wnioski dotyczące dalszej działalności ukraińskich przedsiębiorstw w przemyśle spożywczym.
The questions of restructuring enterprise were considered, the necessity of changes in the state and structure was justified. The main forms of restructuring that can be used in the food industry were determined. The objectives of restructuring of the food industry enterprises in Ukaine, aimed at improving their competitiveness and economic efficiency, were argumented. Based on the evaluation of the effectiveness of enterprise restructuring programs the prospects of their functioning in the market environment were identified. The conclusions on the future activities of theUkrainian food industry enterprises have been ordered.
Рассмотрены вопросы реструктуризации предприятий, которые обоснованные на необходимых изменениях их состояния и структуры. Определены основные виды реструктуризации, которые могут быть использованы на предприятиях пищевой промышленности. Аргументированные цели реструктуризации предприятий пище- вой промышленности в Украине, направленных на повышение уровня их конкурентоспособности и эффективности хозяйствования. На основе оценки эф- фективности программ реструктуризации предприятий определены перспективы их функционирования в рыночной среде. Сделаны выводы о дальнейшей деятельно- сти украинских предприятий пищевой промышленности.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00