Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The analysis of production and trade patterns in cocoa market worldwide and in Poland

Tytuł:
The analysis of production and trade patterns in cocoa market worldwide and in Poland
Autorzy:
Andrzejuk, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/573768.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Zeszyty Naukowe Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Problemy Rolnictwa Światowego; 2014, 14[29], 4
2081-6960
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Cocoa belongs to the group of one of the most valuable commodities in the world. Most production of cocoa beans takes place in the African countries in the Equatorial “Cocoa Belt”. However, most processing of raw products is made in Western European countries. Poland is a substantial producer of confectionery chocolate products, therefore the country imports cocoa butter and cocoa paste, which gives it 8th and 6th place in the world in terms of quantity imported. This paper presents an analysis of the world’s major cocoa trading countries in four basic physical forms: cocoa beans, cocoa butter, cocoa paste and cocoa powder.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies