There’s a strong link between the production of biofuels and energy crops. The first of these
activities may contribute to the appearance of new products in agriculture, besides giving a boost to
activities such as provision of services and aiding in the diversification of economic activities in rural
areas. Farmers’ final decision to include energy crops into or exclude them from their productive
alternatives depends on various factors of a different nature (political, legal, technical, economic or
socio-cultural). This paper analyzes the socio-economic aspects related to the introduction of oil-seeds
(sunflower and rape seed) as energy crops in one of the most important agricultural regions in Spain
(Castile and Leon). Thus, using RRA (Rural Rapid Appraisal) and the Economic Accounts for
Agriculture (EAA), the study provides an evaluation of the main economic accounts of these crops
and an idea of their profitability, impact on the level of employment and environmental consequences.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00