Celem opracowania jest analiza nadużyć i nieprawidłowości, jakie zostały zidentyfikowane
w rolnictwie, przetwórstwie i handlu produktami ekologicznymi w Republice Czeskiej. Z
przeprowadzonej analizy wynika, że do najczęściej występujących nieprawidłowości należą
uchybienia w zakresie znakowania produktów. Inne dość często występujące naruszenia zasad
produkcji ekologicznej to żywienie zwierząt paszami niedozwolonymi w rolnictwie ekologicznym
oraz nieprawidłowości w prowadzeniu ewidencji.
The aim of this paper is to present the abuses and irregularities which were identified in
agriculture, processing industry and trade of ecological products in the Czech Republic. The analysis
shows that the most common are the irregularities in labelling the products. Other often occurring
abuses are feeding the livestock with fodder disallowed in ecological agriculture and nonconformities
with the regulations in keeping records.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00