Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Problem bezzpieczeństwa żywnościowego w Afryce Subsaharyjskiej

Tytuł:
Problem bezzpieczeństwa żywnościowego w Afryce Subsaharyjskiej
The problem of food security in Sub-Saharan Africa
Autorzy:
Gąsowski, Andrzej
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/566976.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie. Instytut Nauk Politycznych
Tematy:
Afryka Subsaharyjska
bezpieczeństwo żywnościowe
uwarunkowania klimatyczno-glebowe
produkcja rolna
Malawi
Zimbabwe
Sub-Saharan Africa
food security
climatic and soil conditions
agricultural production
Źródło:
Forum Politologiczne; 2014, 16 - Konteksty bezpieczeństwa w Afryce. Problemy globalne, sektorowe, regionalne, lokalne; 209-234
1734-1698
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Sub-Saharan Africa is a region with the constantly deteriorating level of food security. The article discusses the determinants of agricultural production in this part of the world. It attempts to evaluate whether climate and soil conditions limit agricultural production capabilities on the continent. Based on the case-studies of two countries – Malawi and Zimbabwe, it shows the influence of political decisions on food security of the population in both countries.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies