Opakowania przeznaczone do żywności powinny być wyjątkowo bezpieczne. Czuwają nad tym instytucje administracji państwowej, a także instytucje normalizacyjne oraz stowarzyszenia i organizacje
przedsiębiorców (producentów, dostawców) i konsumentów. W artykule przedstawiono wyniki badań procesu zapewnienia przez przedsiębiorstwa bezpieczeństwa materiałów opakowaniowych
i opakowań z nich wykonanych, przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
The packaging destined for foods should be exceptionally safe. This issue is watched by institutions of the state administration, standardisation institutions as well as entrepreneurs (producers, suppliers) and consumers associations and organisations. In their article, the authors present the results of surveys on the process of ensuring by enterprises safety of packaging material and packaging produced therefrom, destined for contact with foods.
Упаковка, предназначенная для пищевых продуктов, должна быть особо безопасной. Об этом заботятся органы государственного управления, а также учреждения по стандартизации и ассоциации и организации предпринимателей (производителей и поставщиков) и потреби-
телей. В статье представлены результаты изучения процесса обеспечения предприятиями безопасности упаковочных материалов и выполненной из них упаковки, предназначенной для контакта с продуктами питания.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00