Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Postrzeganie przedsiębiorstwa mleczarskiego przez wybrane segmenty rynku

Tytuł:
Postrzeganie przedsiębiorstwa mleczarskiego przez wybrane segmenty rynku
Perception of a Dairy Company by the Selected Market Segments
Восприятие молочного предприятия избранными сегментами рынка
Autorzy:
Iwanicka, Anna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/561919.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Polski Instytut Ekonomiczny
Tematy:
postrzeganie przedsiębiorstwa przedsiębiorstwo mleczarskie
nabywcy finalni
perception of a company
dairy company
final purchasers
восприятие предприятия
молочное предприятие
конечные покупатели
Źródło:
Handel Wewnętrzny; 2013, 2 (343); 62-73
0438-5403
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule szczegółowo zdefiniowano pojęcie wizerunku przedsiębiorstwa, jak również czynników na niego wpływających. Na podstawie przeprowadzonych badań ankietowych określono różnicę w postrzeganiu czynników wpływających na wizerunek przedsiębiorstwa mleczarskiego wśród wyodrębnionych pod względem kryterium wieku segmentów rynku. Na wizerunek przedsiębiorstwa mleczarskiego w opiniach respondentów w wieku 18-35 lat najbardziej wpływały elementy w postaci informacji nieobligatoryjnych zamieszczanych przede wszystkim na opakowaniach produktów mleczarskich, zaś dla ankietowanych w wieku 36 lat i powyżej wpływ miały przede wszystkim elementy związane z atrakcyjnością sensoryczną produktu.

The article is aimed at defining the image of a company as well as its representing factors. On the ground of the results of empiric research, the difference in perception of the image of a dairy company is presented from the final purchasers’ point of view; the age of the respondents was taken into consideration. According to the respondents aged 18-35, the image is created by non-obligatory information presented first and foremost on the packaging of the product. According to the respondents aged 36 and more, the image is mostly influenced by sensory attractiveness of the product.

В статье подробно определили понятие имиджа предприятия, а ткже влияющих на него факторов. На основе проведенных опросов определили разницу в восприятии факторов, влияющих на имидж молочного предприятия, среди выделенных по критерию возраста сегментов рынка. На имидж молочного предприятия по мнению респондентов в возрасте 18-35 лет больше всего влияли элементы в виде необязательной информации, помещаемой прежде всего на упаковке молочных продуктов, а для опрошенных в возрасте 36 дет и больше – прежде всего элементы, связанные с сенсорной привлекательностью продукта.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies