Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

MISCELLANEA: Benchmarking in the process of creating a culture of innovation in hotel companies.

Tytuł:
MISCELLANEA: Benchmarking in the process of creating a culture of innovation in hotel companies.
Autorzy:
Gierczak-Korzeniowska, Beata
Gołembski, Grzegorz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/557842.pdf
Data publikacji:
2017-06-30
Wydawca:
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Tematy:
benchmarking
hotel company
a culture of innovation
innovation
tourism
Źródło:
Economics and Business Review; 2017, 3(17), 2; 101-113
2392-1641
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The literature very rarely touches upon the issue related to the influence of benchmarking in shaping a culture of innovation in companies. Culture is understood as the tendency to pro-innovative activities and promoting favourable entrepreneurial and creative attitudes. The effect of building a culture of innovation includes the constant sharing of knowledge and the ability to see and then use the company’s market opportunities. Therefore, this article attempts to identify those activities and behaviours which would be a testimony of a broad culture of innovation and, at the same time, the result of the application of benchmarking in the hotels researched.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies