The paper presents some aspects of relations between modern plant
protection of apple orchards and ecotoxicology. Based on significant similarity
of the shape and size of apple and tomato fruits the relation between the doses of
active ingredients of plant protection products and their residue levels immediately
after treatment was derived for the apples and then quality indices and the risks
for human health were estimated. It was found that many of the currently in force
MRLs need to be revised and the exposure of consumer should not exceed the
acceptable daily intakes (ADIs) and acute reference doses (ARfDs) for pesticide
residues.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00