Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of plant growth-promoting bacteria and undersown crops on the total protein content of spring barley grain grown in organic agriculture

Tytuł:
Effect of plant growth-promoting bacteria and undersown crops on the total protein content of spring barley grain grown in organic agriculture
Autorzy:
Górski, P.
Płaza, A.
Niewiadomska, A.
Głuchowska, K.
Rosa, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/53695386.pdf
Data publikacji:
2023
Wydawca:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie / Polskie Towarzystwo Magnezologiczne im. Prof. Juliana Aleksandrowicza
Źródło:
Journal of Elementology; 2023, 28, 4; 1369-1384
1644-2296
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The use of innovative cereal cultivation technology based on the application of plant growth-promoting bacteria together with undersown legume is gaining particular importance, especially in organic cereal cultivation, which is expected to provide raw material with high protein content under changing climate conditions. To address this, a field study was conducted in 2019-2021 to determine the effects of plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR) and phosphorus-releasing bacteria applied together with undersown crops on the nitrogen content, total protein and total protein yield of spring barley grown in organic agriculture. Two factors were investigated in the experiment. A: bacterial formulation: control (without bacterial formulation), plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR) (Bacillus subtilis, Bacillus amyloliquefaciens, Pseudomonas fluorenscens), phosphorus-releasing bacteria (Bacillus megaterium var. phosphaticum, Arthrobacter agilis). B: undersown crops: control (no undersown crops), red clover, red clover + Italian ryegrass, Italian ryegrass. The nitrogen content was determined in spring barley grain, and subsequently total protein content and total protein yield were calculated. The results substantiate the conclusion that the development of an innovative technology of spring barley cultivation based on the application of PGPR bacteria together with undersown red clover or a mixture of red clover and Italian ryegrass will ensure obtaining grain with high total protein and total protein yield. Such grain meets high quality parameters, and is a valuable raw material for the production of groats and flakes that are functional foods from organic cultivation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies