Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Improvement of Silver Impregnation Technique Using in Situ Synthesized Protargol

Tytuł:
Improvement of Silver Impregnation Technique Using in Situ Synthesized Protargol
Autorzy:
Kurilov, Alexander V.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/52376318.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Uniwersytet Jagielloński. Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Tematy:
ciliates
in situ synthesized protargol technique
staining method
Źródło:
Acta Protozoologica; 2017, 56, 2; 109-118
0065-1583
1689-0027
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
An improved impregnation method for ciliates has been described with a new formulation for silver proteinate synthesized in situ, that avoids necessary its long-time laboratory synthesis or use of expensive commercial protargol. Compared to conventional techniques, the proposed protocol is more time-saving, reduces the consumption of chemicals and excludes some hazardous ones (e.g. xylene). Structures that are impregnated such as nuclear apparatus, infraciliature, cortical and cytoplasmic microtubules are stained almost identical compared to other protargol methods. Advantages of this method allow us to merge it successfully with ecological quantitative studies of various natural communities of ciliates and provide correct identification of species during such investigations.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies