Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The use of external knowledge sources by Polish private-owned and state-owned enterprises in the internationalization process*

Tytuł:
The use of external knowledge sources by Polish private-owned and state-owned enterprises in the internationalization process*
Autorzy:
Soniewicki, Marcin
Wawrowski, Łukasz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/522064.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
Tematy:
External knowledge acquisition
Internationalization
Knowledge management
Knowledge source
Private-owned
State-owned
Źródło:
Journal of Economics and Management; 2015, 22; 75-95
1732-1948
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article aims to compare the intensity of use of external knowledge sources in various types of businesses. It focuses on companies in the process of internationalization as they operate in diverse, demanding environment. Furthermore, the form of ownership of companies is also taken into account as effectiveness of private- and state-owned enterprises is the topic of ongoing debate in many countries. The results show that Polish private- and state-owned enterprises engaged abroad characterize with their own specificity in terms of knowledge sources they use. Nevertheless, they acquire external knowledge less intensively than foreign owned businesses.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies