Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Proposal for a biological environmental monitoring approach to be used in libraries and archives

Tytuł:
Proposal for a biological environmental monitoring approach to be used in libraries and archives
Autorzy:
Pasquarella, C.
Saccani, E.
Sansebastiano, G.E.
Ugolotti, M.
Pasquariello, G.
Albertini, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/51060.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Instytut Medycyny Wsi
Źródło:
Annals of Agricultural and Environmental Medicine; 2012, 19, 2
1232-1966
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In cultural-heritage-related indoor environments, biological particles represent a hazard not only for cultural property, but also for operators and visitors. Reliable environmental monitoring methods are essential for examining each situation and assessing the effectiveness of preventive measures. We propose an integrated approach to the study of biological pollution in indoor environments such as libraries and archives. This approach includes microbial air and surface sampling, as well as an investigation of allergens and pollens. Part of this monitoring plan has been applied at the Palatina Library in Parma, Italy. However, wider collections of data are needed to fully understand the phenomena related with biological contamination, define reliable contamination threshold values, and implement appropriate preventive measures.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies