Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Heat and salt fluxes in the West Spitsbergen Current area in summer

Tytuł:
Heat and salt fluxes in the West Spitsbergen Current area in summer
Autorzy:
Piechura, J.
Osinski, R.
Petelski, T.
Wozniak, S.B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/49050.pdf
Data publikacji:
2002
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Oceanologii PAN
Tematy:
Spitsbergen Current
temperature
radiation flux
energy flux
heat flux
sea surface
salt flux
ocean circulation
Źródło:
Oceanologia; 2002, 44, 3
0078-3234
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Fluxes of radiation, sensible and latent heat, and fluxes of heat and salt within the upper layer of the ocean were calculated on the basis of measurements carried out in the area of the Norwegian-Atlantic and West Spitsbergen Currents during summer 2000. The sea surface radiation balance was calculated from direct measurements of downward and upward short-wave (solar) radiation, the net radiation fluxes and sea surface temperature. The daily doses of radiation energy reaching and leaving the sea surface were also estimated. To calculate the vertical heat fluxes in the atmospheric boundary layer the bulk parameterisation method was used. In most cases, the calculated heat fluxes were rather low, the average sensible heat flux was c. 10 Wm−2, and the latent heat flux about one order of magnitude higher; this is what could be expected in summer. Salt fluxes to the air in the process of aerosol production are very small and can be neglected. In summer the highest quantities of heat and salt are exchanged during mixing with surrounding waters. According to our measurements, Atlantic Water on its northward course from about 70◦N to 79◦ N loses about 100 TWof heat and 900 × 103 kg of salt. We thought it could be interesting to find out what happens to them. Some preliminary results of our investigation are presented here.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies