Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Changes in levels of infection with Schistocephalus solidus (Müller 1776) of the three-spined stickleback Gasterosteus aculeatus (Actinopterygii: Gasterosteidae) from the Gdynia Marina

Tytuł:
Changes in levels of infection with Schistocephalus solidus (Müller 1776) of the three-spined stickleback Gasterosteus aculeatus (Actinopterygii: Gasterosteidae) from the Gdynia Marina
Autorzy:
Morozinska-Gogol, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/48831.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Oceanologii PAN
Tematy:
parasite
infection
Schistocephalus solidus
three-spined stickleback
stickleback
Gasterosteus aculeatus
Actinopterygii
Gasterosteidae
Gdynia Marina
Gdansk Gulf
environmental factor
salinity
environment change
pollution
Źródło:
Oceanologia; 2011, 53, 1
0078-3234
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper analyses the changes in the level of infection with the freshwater parasite Schistocephalus solidus of the three-spined stickleback from the Gdynia Marina. Environmental factors such as salinity, pollution and eutrophication or the presence of other species affect the transmission of parasites. Infection indices have been increasing since the 1990s. Differences in the infection level of morphological forms were also found: this may be due to their environmental preferences.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies