Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Promocja produktów tradycyjnych i kuchni regionalnych

Tytuł:
Promocja produktów tradycyjnych i kuchni regionalnych
Promotion of traditional products and regional cuisine
Autorzy:
Iwan, Bolesław
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/476016.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych. Wydawnictwo WSTiJO
Tematy:
turystyka
produkty regionalne
kuchnia tradycyjna
promocja
tourism
local products
traditional cuisine
promotion
Źródło:
Zeszyty Naukowe. Turystyka i Rekreacja; 2015, 1(15); 141-162
1899-7228
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Produkty tradycyjne oraz oferty kuchni regionalnych są ważną przesłanką podejmowania decyzji przez miliony turystów o kierunkach podróży turystycznych. Produkty tradycyjne to takie, których jakość lub wyjątkowe cechy wynikają ze stosowania tradycyjnych metod produkcji. Produkty tradycyjne oraz potrawy i napoje są ważnym elementem dziedzictwa kulinarnego poszczególnych miejscowości i regionów turystycznych. Promocja produktów i kuchni regionalnych pełni ważną rolę w popularyzacji i pielęgnowaniu dziedzictwa kulinarnego. W promocji produktów tradycyjnych i kuchni regionalnych, oprócz podstawowych, ważną rolę odgrywają uzupełniające formy promocji, takie jak: lokalne i regionalne imprezy folklorystyczne, festiwale, festyny, konkursy, dożynki, targi turystyczne oraz dni miast i wsi.

Traditional products and offers of regional cuisine are important decision-making information for millions of tourists in choosing directions of tourist destination. Traditional products are those whose quality and unique characteristics are resulting from the use of traditional methods of production. Traditional products and food and drinks are an important part of the culinary heritage of individual towns and tourist areas. Promotion of products and regional cuisine plays an important role in popularizing and nurturing culinary heritage. In promotion of traditional and regional cuisine, in addition to basic promotion instruments, important role is played by complementary forms of promotion, such as local and regional folklore events, festivals, fairs, competitions, harvest festivals, fairs and days of towns and villages.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies